Nieuwsbrief

Follow Us

facebook google Linkedin

Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

My Blog

valentijnOver de geschiedenis van Valentijnsdag bestaan verschillende verhalen. De naam komt in ieder geval van een Christelijke heilige, Sint Valentijn, die waarschijnlijk in de derde eeuw n.C. geleefd heeft. In 496 n.C. is 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. De eerste verwijzing naar een verbinding met de liefde dateert uit de 14e eeuw1. Pas eind 20e eeuw wordt de anonieme liefdesverklaring tijdens het Valentijnsfeest losgelaten; tevens wordt het gecommercialiseerd tot het feest zoals we het nu kennen.
 
Hoewel Valentijn vooral gaat over de liefde naar een partner toe, laten liefdesgevoelens zich niet beperken tot mens-mens relaties. Ons hart gaat sneller kloppen voor (huis)dieren, natuur, werk, kortom alles waar we ons hart inleggen.
 

negativiteitIn mijn vorige nieuwsbrieven liet ik zien dat we voortdurend worden beïnvloed door alles wat om ons heen gebeurt. Wij zitten in de energie van anderen en anderen zitten in de energie van ons. Deze anderen kunnen mensen, dieren en dingen zijn. Alles is met elkaar verbonden. Ook gaf ik het voorbeeld  van de hotelkamer, waar de ruzie van de vorige bezoekers nog aanwezig was en de emoties en het welbevinden van de huidige bezoekers nog kon beïnvloeden. Zo is het dus ook met de emoties van zoiets heftigs als het neerhalen van een vliegtuig met onschuldige mensen of de vele oorlogen die op dit moment op Aarde woeden.
 
Emotie-wolk
Wanneer zoveel mensen over de hele wereld betrokken zijn bij een situatie worden al hun emoties, gedachten en conclusies de ether in geslingerd. Al deze energie is gericht op de brandhaard, of dit nu Oost-Oekraine, de Gaza-strook, Syrie, Afghanistan of Mali is en natuurlijk op degenen die zo-op-het-eerste-gezicht schuldig worden bevonden. Al deze energieën klonteren samen tot een grote wolk en zorgen net als in de hotelkamer voor een bron die de toch al zo heftige emoties blijft aanvullen in plaats van dat ze mettertijd afzwakken.
 

rommelig huisIn mijn vorige nieuwsbrief  gaf ik het voorbeeld van een kubus van 10 bij 10 bij 10 cm, gevuld met jouw kleur blauw als een heel schematische weergave van jouw aura. Technisch klopt daar niet veel van natuurlijk. Een aura ziet er veel meer uit als een ei met de bolle kant beneden en de spitsere punt bovenaan. Bij de een is de aura groter dan bij een ander of heeft een net iets andere vorm. Daarbij komt dat energie beweeglijk is. Dus de aura kan er de ene dag anders uitzien dan de andere dag. Ook kan het per situatie verschillen. Met andere woorden: een beweeglijke of veranderende aura is heel natuurlijk.
 
Niks kan er niet zijn, maar is er toch.
Gek genoeg ervaren wij ons lichaam als iets dat ‘vast’ is. Niet vloeibaar, hoewel we toch voor 55-60% uit water bestaan. Ook niet gasvormig, maar juist vast. En dat is gek, aangezien ons lichaam uit cellen bestaat, onze cellen uit moleculen en moleculen uit atomen en nog veel kleinere onderdelen. En toch maken die atomen en andere onderdelen, percentueel gezien, slechts 1% van een molecuul uit! De rest bestaat uit niks, zo gezegd, uit leegte. 
 

Moon creates a nice waterfall resizecrop Heb je wel eens het gevoel gehad dat er, terwijl je bv. in de winkelstraat liep, iemand naar je keek? En zonder te weten waarvandaan kijk je een bepaalde kant op en ja hoor…
Heb je wel eens aan iemand gedacht en een minuut later belt die persoon op?
Ben je wel eens met heel veel plezier en voorpret aan een vakantie begonnen en op het moment dat je de hotelkamer deur opendoet, je chagrijnig wordt of bv. doodmoe?
Dat zijn maar een paar voorbeelden. Uit dit soort dingen is het woord ‘voelhorens’ ontstaan.
 
Voelen met je energie
Wat je dan doet, is voelen met je energie. Je fysieke zintuigen hebben je toch echt geen seintjes gegeven.