Nieuwsbrief

Follow Us

facebook google Linkedin

Beïnvloeding door gebeurtenissen op het wereldtoneel

negativiteitWanneer we ons verbinden met deze collectieve energie-emotie-wolk, voelen we de emoties uit die wolk en kunnen er dus door beïnvloed worden. Dat heeft twee kanten. De eerste is de positieve kant: onze emoties worden dan heftiger en houden langer aan. We kunnen hierdoor beter aan- en invoelen hoe direct betrokkenen zich voelen, ons medeleven uiten en onze steun betuigen. Het zorgt ook voor een gevoel van eenheid en ‘samen kunnen we alles aan’. Dit te weten en te zien, is een grote steun voor de direct betrokkenen en helpt hen bij het proces van  verwerking (MH17) of wanneer de situatie nog aan de gang is bij het doorstaan ervan (Gaza, Syrie). De negatieve kant is dat de verbinding met deze emotie-wolk te lang kan blijven voortbestaan, waardoor we langer dan anders (heel erg) emotioneel zijn. Ook kunnen andere gevoelens zoals bijvoorbeeld agressie en wraak, die niet de onze zijn, ons beïnvloeden. Wanneer we ons hiervan niet voldoende bewust zijn, kunnen we worden meegetrokken in een energiestroom, waar we eigenlijk helemaal niet in mee gegaan zouden zijn, als we niet waren verbonden. In het extreme  kan dit er zelfs toe leiden dat we een oorlog in worden getrokken, die we niet willen.
Het is dus heel belangrijk dat de verbinding tijdig wordt verbroken, we onze energie schoonmaken en weer helemaal  in onze eigen energie zitten. Daardoor kunnen we ook weer onze eigen beslissingen nemen. Neem je nog steeds dezelfde beslissingen dan weet je dat het daadwerkelijk de jouwe zijn en niet de gemanipuleerde. Je opnieuw verbinden met de emotie-wolk is natuurlijk ten alle tijde mogelijk. Zorg daarna weer wel voor de loskoppeling.
 
Schuldig
Bij ‘schuldig’ zijn aan een situatie zijn er twee acties: degene die daadwerkelijk de trekker over haalt of de knop in drukt en degene die het besluit daarachter neemt. Tussen de opdracht en de uitwerking ervan  kan een heel tijdsbestek zitten om degene die de trekker overhaalt ook dat besluit te laten nemen en soms zelfs te laten denken dat hijzelf degene is die besloten heeft om de trekker over te halen. De opdrachtgevers worden lang niet altijd gezien en kunnen de hele situatie behoorlijk mistig maken.
 
Propaganda-media
Berichtgeving in de media dragen bij aan deze mist. De mening van één kant wordt weergegeven op zo’n manier dat alleen zij de ‘goeien’ zijn en die anderen de ‘slechten’, met andere woorden propaganda-media. Dit vindt in ieder geval  aan beide kanten plaats in de Gaza-strook en in Oost-Oekraine. Ook de westerse media laten niet alle kanten zien van een conflict. Ze‘vergeten’ bijvoorbeeld de geschiedenis: het proces vóór de nieuwe regering in Oekraine, de invloed van de EU aan de ene kant en Rusland aan de andere kant. Berichtgeving is éénzijdig, zelfs wanneer je in aanmerking neemt dat de waarheid in brandhaarden niet gemakkelijk te verkrijgen is. Veel media is propaganda en bedoeld om de luisteraar en kijker een bepaalde mening op te dringen en diegene als schuldig aan te wijzen van wie de poppenspeler(s) achter de schermen wil(len) dat er aangewezen wordt. De poppenspeler kan iedereen zijn: president, wapenhandelaar, bankier, rebellenleider, rijke man/vrouw of nog iemand anders. De aanwezigheid van de gigantische wolk aan emoties in de ether ‘helpt’ de poppenspeler zelfs om het gewenste effect (eerder) te bereiken.
Bovenstaande staat los van wie daadwerkelijk de ‘schuldige’ is in alle conflicten die spelen op de Aarde op dit moment. Daar gaat het me niet om. Waar het me om gaat, is het klakkeloos aannemen van wat ons wordt voorgeschoteld als ‘de waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid’, zonder dat daarvoor al bewijs is aangeleverd. De veronderstelde massavernietigingswapens van Saddam Hoessein in Irak zijn hier een voorbeeld van. Het zondermeer aanwijzen van schuldigen en blind roepen om acties en wraak draagt bij aan het voortbestaan van alle oorlogen en het vernietigen van vrede op Aarde.
Elke situatie heeft namelijk vele schuldigen of degene die acties hebben ondernomen. In een brandhaard vallen aan beide kanten onschuldige slachtoffers. Daardoor kunnen anderen ook worden aangestoken en de brandhaard in worden getrokken, waardoor uiteindelijk de hele stad of wereld in brand staat.
Voor wie zich meer wil inlezen over de situatie in bijvoorbeeld de Oekraine, zijn hier een aantal links, naast degene die al in grote getale op het internet de ronde doen:
Een mooi artikel over achtergronden achter vele brandhaarden, waar Oekraine, Gaza en Syrie er een paar van zijn, is de volgende: http://moneycrisis.wordpress.com/2014/07/24/oekraine-en-massa-bedrog/.
 
Volg je eigen mening en eigen waarheid
Al bovenstaande artikelen geven ook weer de mening van de schrijver weer. Is het de juiste? Geen idee. Is het de enige? Vast niet. Voor mij geven ze allemaal een deel van de waarheid weer. Wellicht is het zoals het oude gezegde het weergeeft:  ‘de waarheid ligt in het midden’. En wellicht komen we nooit alle delen van de waarheid te weten.
Waar het voor mij om draait, is dat je je eigen mening volgt. Dat je deze mening kunt scheiden van je emoties. Wetende dat wat wij te zien en te horen krijgen, misschien niet eens het tòpje van de ijsberg is. Wetende dat wij door grote spelers op het wereldtoneel en de media een bepaalde kant op worden geduwd, die niet de onze hoeft te zijn. Wetende dat meer oorlog niet zorgt voor minder onschuldige slachtoffers. Ik hoop dat we door uit de vicieuze cirkel van beïnvloeding te stappen alle onschuldige slachtoffers over de hele wereld recht kunnen doen. Door op deze manier niet opnieuw anderen hetzelfde te laten doormaken als wat zij hebben doorgemaakt. Door niet meer mee te willen werken aan een poppenspel en niet meer in hun stroom van beïnvloeding te stappen. Ik hoop dat we daardoor een start kunnen maken met een andere manier van om gaan met elkaar, waardoor wereldwijd bij conflicthantering  oorlog uiteindelijk wordt vervangen door communicatie.
Zou het werken als ik in mijn eentje dat doe? Zeker weten van niet. Ik ben minder dan een druppel in de oceaan. Die oceaan vormen we echter wel samen. Wanneer wij stoppen met het volgen van de energie van anderen en de energiestroom van onze eigen oceaan creëren, voeden we hen niet meer, stopt de energiestroom en zorgen wij dat zij een ‘roepende in hun eigen woestijn’ worden.
 
Licht en liefde
Wanneer we ons dan verbinden met de bron van Al wat is en daarbij ook nog eens gouden licht en liefde naar de conflicthaarden sturen, die alle betrokkenen bereikt, zonder daarbij de uitkomst te willen bepalen, zorgen we dat de haarden eerder uitbranden. Anders zouden wij weer onze oplossing aan anderen op willen dringen. Weet dat ook jij bij die betrokkenen hoort, omdat ten eerste iedereen in energie Amet elkaar verbonden is en ten tweede jij weet hebt van en hoort over … (vul de desbetreffende conflicthaard maar in).
 
Oorlog raakt ons allemaal. Licht en liefde ook.